Безплатна доставка над 250.00 лв | Лесно връщане на продукти до 30 дни | Свържи се с нас: 02 920 1002
BGN
  • USD
  • BGN
Филтри

Категории

Как да косим мокра трева


Дата: 2019-07-24

 

 

 

Ако имате възможност, изчакайте тревата да изсъхне преди да започенете окосяване. Въпреки че винаги е за предпочитане да се коси в сухи условия, понякога косене на мокра морава е неизбежно. Ако се налага да обработвате мокра трева, трябва да направите някои корекции в процедурата за тревокосене, за да се приспособите към влажни условия. Като се коси по-често и се грижите добре за Вашата косачка преди, по време и след работа, ще може да поддържате подравнена Вашата морава дори в най-влажните периоди.

 

 

Подготовка на Вашата косачка

 

- Напръскайте силиконовия лубрикант от долната страна на палубата на Вашата тревокосачка. Този силиконов спрей ще предотврати залепването на мокра трева по вашата косачка. Това може да улесни почистването ѝ след това.

Косенето на мокра тревна площ може да раздроби тревата, което води до неравномерно покритие.  За да избегнете този момент заточете острието на Вашата косачка.

Използвайте стабилизатор на гориво. Мократа трева може да повреди Вашата косачка, когато излишното гориво се смесва с външната влага. Защитете двигателя, като намалите количеството гориво, което сипвате в резервоара до минимум - само толкова, колкото ще използвате в едно косене и добавете стабилизатор за гориво, в правилна пропорция.

Проверете въздушния филтър, за да се уверите, че е чист и сух.

Повдигнете палубата на Вашата косачка, за да режете между 7 и 10 см. При по-ниски настройки влажната трева има тенденция да запушва шасито.

Включете Вашата косачка за трева точно преди косене. След като сте проверили всичко, уверете се, че косачката работи правилно. Пуснете двигателя на пълна газ, за ​​да се уверите, че всичко работи.

 

Косене на трева

 

- Косете тревата по-бавно от обикновено. Остриетата на Вашата косачка трябва да работят по-усилено, за да прорязват влажната трева. На свой ред ще трябва да косите тревата с по-бавна скорост, отколкото обикновено. Това означава или да се движите с Вашата машина за косене с 50% по-бавно, отколкото обикновено, или да повторите няколко пъти.

- Движете се през двора на половин ред. След като се окоси първия ред, преместете се само на половин интервал, така че Вашата косачка да премине през ред, съставен от половин окосена и половин неокосена трева. Това ще помогне на Вашата косачка да коси по-ефективно.

- Започнете с краищата на Вашата морава и се движете навътре, това ще помогне да не претоварите ножовете си.

- Коси се редовно и в много посоки. Дългата и влажна трева има склонност да лежи по Вашата морава, което може да затрудни окосяването ѝ. Трева се коси в хоризонтални и вертикални пътеки, за да сте сигурни, че ще получите желания ефект.

- Косене на мокра трева е особено трудно, ако тя е дълга и обрасла. Ако обикновено косите веднъж седмично, трябва да започнете веднъж на всеки 4-5 дни по време на влажен сезон.

- Никога не се коси трева, когато навън вали. Излагането на Вашата косачка на дъждовни условия ще повреди двигателя, а е и опасно, особено ако работите на неравни или наклонени терени.

 


Нови продукти

Мотофреза

Мотофреза STIHL MH 700

-3%
Цена:Цена: 1,760.55 лв.
Каталожна цена:Цена: 1,815.00 лв.

Най-продавани

Газов калорифер

Газов калорифер RAIDER RD-GH15 - 15000 W

-10%
Цена:Цена: 168.30 лв.
Каталожна цена:Цена: 187.00 лв.

Нашите партньори

      

Коледжиков ЕООД
BG103000896
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон)
Адрес за кореспонденция:
гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон), п.к. 171
Email: office@kol-bg.com
Тел: 052 303 590 ; 02 920 1002 ; 0888 526 133

Върни До Горе